Matko na turneji u Australiji i Novom Zelandu
Matko je uspješno završio svoju devetu turneju po Australiji i Novom Zelandu

MATKO JELAVIĆ NA 9. TURNEJI PO AUSTRALIJI I NOVOM ZELANDU

Matko Jelavić završio je uspješno svoju devetu po redu turneju po Australiji i Novom Zelandu. ''MAJKO STARA'' naziv je niza koncerata na kojima su osim Matka nastupali Duško Lokin, Boris Babarović i Blaz Andračić.

Nakon uspješne godine u kojoj je Matko objavio novi album ''Prvoj ruži Hrvatske'', s kojeg su do sada skinuta tri uspješna singla ''Jedne noći pokraj Save'' i ''Di se skrila duša'' s kojom je nastupio na Spliskom festivalu 2009., te ''Kapetane'' s kojom je osvojio Grand prix na ''Marko Polo festu'', kraj godine Matko je proveo radno u sunčanoj Australiji i Novom Zelandu.

 ''Ova turneja je uspješna u svakom pogledu. Traži se ulaznica više, atmosfera na koncertima je izvrsna, zapravo nikad bolja. Nasuprot nekim razmišljanjima, očito je da iseljeni Hrvati obožavaju svoju glazbu i ne žale ni truda ni novca kako bi nazočili nastupima omiljenih pjevača. Do sada je održano 5 koncerata, od ukupno 11. Putovanja su česta i naporna, mijenjamo klime i vremenske zone. Već smo pomalo umorni, ali i sretni zbog naše sretne publike u ovoj dalekoj zemlji.''

MATKO JELAVIĆ RASPORED KONCERATA:

Perth 27.11.

Adelaide 28.11.

Melbourne 4. i 5.12.

Sydney 11.12.

Melbourne - Istra club 12.12.

Brisbane 19.12.

Novi Zeland

 31.12. Auckland (doček Nove godine)